Mirodenii Prajituri cu Dovleac

Mirodenii Prajituri cu Dovleac

Condimente | Mirodenii | Ierburi Aromate | Batoane de Vanilie | Miere de Albine | Aditivi Alimentari | Ustensile

Detalii


4,20 lei

4,20 lei per 30 g

M 33

10 alte produse in aceiasi categorie

Prajiturile cu dovleac este un preparat traditional american, insa aroma sa a calatorit peste oceane si a invadat bucatariile lumii. Acest mix de condimente foarte aromat este nelipsit din compozitia preparatelor cu dovleac, si puteti fi sigur ca gustul va fi pe masura!

Ingrediente: scortisoara, nucsoara, ghimbir, ienibahar.


Reteta Supa Crema de Dovleac

O supa cremoasa, aromata, o mancare perfecta pentru o seara rece de noiembrie. Este gata in jumatate de ora, aveti nevoie doar de cateva ingrediente, iar condimentele vor parfuma bucataria dumneavoastra.

Ingrediente:

1 ceapa alba medie

1 lingura unt

500 grame dovleac crud, curatat de coaja si taiat cuburi

1 cartof mediu, curatat si taiat cuburi

1 lingura de Condimente pentru Placinta Dovleac

500 ml apa

sare si piper dupa gust

500 ml lapte

Mod de preparare:

1. Intr-o cratita mare topiti untul, apoi adaugati ceapa tocata. Puneti si dovleacul, cartofii si condimentele.

2. Adaugati apa si lasati sa fiarba 20 de minute, pana cand cartofii si dovleacul sunt moi.

3. Sararti si piperati dupa gust.

4. Adaugati laptele cald si pasati supa fie in blender, fie cu mixerul de mana.

5. Serviti supa calda, cu o lingurita de smantana acra deasupra (optional).

6. Cand o serviti in boluri, puteti finisa adaugand crutoane, patrunjel verde, parmezan ras, un strop de ulei de masline sau o crenguta de rozmarin.

 

Reteta Chec Aromat cu Dovleac

Un chec parfumat, cu o frumoasa culoare aurie-aramie, cu o consistenta umeda si un gust absolut delicios.

Ingrediente:

400 g faina

350 g zahar

200 ml ulei de floarea soarelui

1 lingurita bicarbonat

4 oua

100 g miez de nuca (optional)

500 g piure de dovleac (dovleacul crud si curatat fie se coace in cuptor, fie se fierbe pana se inmoaie)

1 lingura Condimente pentru Placinta Dovleac

Mod de preparare:

1. Incalziti cuptorul la 170 de grade (foc mediu).

2. Intr-un bol amestecati faina, bicarbonatul si mirodeniile.

3. In alt bol amestecati oule, zaharul, uleiul si piureul de dovleac.

5. Amestecati cele doua compozitii, fara sa bateti sau sa frecati mult, doar cat sa se combine.

6. Puteti adauga in compozitie, optional, urmatoarele ingrediente: miez de nuca, stafide, fructe confiate, ciocolata amaruie taiata in cubulete mici.

6. Ungeti 2 tavi de chec cu unt si tapetati-le cu hartie de copt pe fund.

7. Puneti compozitia in tavi si presarati miezul de nuca pe deasupra. Dati la cuptor aproximativ 60-70 de minute. Faceti testul cu scobitoarea.

8. Lasati checurile in tava 10 minute sa se racoreasca, apoi scoateti-le si lasati-le sa se raceasca complet.

9. Finisati cu zahar pudra.

 

Reteta Placinta Rulata cu Dovleac

Placinta cu dovleac este deliciul destinat zilelor de toamna. Va oferim o reteta simpla, cu minim de ingrediente, dar cu o aroma deosebita, datorata condimentelor proaspat macinate.

Ingrediente:

1 kg dovleac ras

100 g unt

125 g zahar

400 g foi de placinta congelate

100 g unt pentru uns

1 lingura Condimente pentru Placinta Dovleac

Mod de preparare:

1. Dovleacul ras se trage la tigaie impreuna cu 100 g unt, zaharul si mirodeniile, aproximativ 15 minute, apoi se lasa la racit.

2. Restul de unt se topeste 20 secunde la microunde.

3. Luati o foaie de placinta, ungeti-o cu unt topit, apoi puneti alta foaie peste, si tot asa. Aveti nevoie de trei foi de placinta asezate una peste alta si unse cu unt.

4. Puneti jumatate din compozitia de dovleac peste foile de placinta si rulati. Continuati cu restul de foi si de umplutura.

5. Asezati rulourile de placinta in tava, ungeti-le cu unt  si coaceti  la 180 de grade timp de 30 de minute.

6. Lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar vanilat.