Alginat de Sodiu

Alginat de Sodiu

Condimente | Mirodenii | Ierburi Aromate | Batoane de Vanilie | Miere de Albine | Aditivi Alimentari | Ustensile

Detalii


12,00 lei

12,00 lei per 10 g

I 5.3

Program de loialitate Daca cumperi acest produs poti primi pana la 2 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 2 puncte poate fi schimbat intr-un voucher de 0,40 lei.


4 alte produse in aceiasi categorie

Pentru a vedea exact cum se foloseste alginatul de sodiu si clorura de calciu, urmariti acest video.

Alginatul de sodiu este un produs care se foloseste in gastronomia moleculara cu succes. Amestecat cu suc de fructe (sau orice alt lichid), poate fi transformat in perle (caviar), in prezenta clorurii de calciu. Exteriorul perlei va fi un strat de gel, iar in interior sucul va ramane lichid. Se pot face spaghetti din suc de fructe, sau orice alta forma doriti. Exemplu:

Caviar de capsuni (sau zmeura, pepene, orice fruct doriti):
-250 ml suc de capsuni (strecurat ,fara seminte)
-2 g alginat de sodiu
-500 ml apa rece
-2,5 g clorura de calciu
Sucul de capsuni se amesteca intr-un blender impreuna cu alginatul de sodiu. Se lasa apoi sa se odihneasca putin, pentru a disparea spuma de deasupra si bulele de aer. Intre timp se dizolva clorura de calciu in apa rece, intr-un bol adanc. Cu o seringa de unica folosinta, se trage sucul de capsuni, apoi in solutia de apa si clorura de calciu picurati pana cand se formeaza sfere mai mici sau mai mari, dupa cum doriti. Din aceasta cantitate ies sute de sfere. Sferele se pun intr-o sita si se clatesc sub un jet de apa rece, apoi se folosesc pentru a decora orice desert. Sferele gelificate sunt un adaos spectaculos si delicios! Le puteti presara peste inghetata, frisca, creme, cupckaes, tiramisu, toata lumea va fi incantata de aceste sfere pline de suc proaspat de fructe!

Alginatul de sodiu nu are nevoie de proces de gatire, de aceea este perfect pentru deserturile raw! Nu are nici gust, nici miros. 

Contul tau

Bine ai venit, Autentificare

Comanda  

produs (gol)